Optimal dyrehelse
Professor Gjeldsvik vei 4 C
6900 Florø
Mobil.: 951 39 410
www.optimaldyrehelse.no

Pasienthistorier

 

Amira er en Grand Danois tispe med HD grad D.

 

Amira er en Grand Danois tispe på 4 år, da hun var 3 år gammel kontaktet jeg Optimal Dyrehelse på grunn av hennes hofteproblemer.

Amira har HD grad D på begge hofter med forkalkninger og var tydelig preget av lidelsen. Jeg var på den tiden bekymret for at jeg kanskje måtte

avlive henne på grunn av smertene hun hadde. Hun var tydelig nedstemt, var ikke særlig leiken, ville ikke gå i trapper eller i nedoverbakker og ønsket igrunn bare å ligge strak ut å få kos.

I tillegg var slimhinnene i øyne og munn svært røde og irriterte.

Merethe kom hjem til oss og behandlet henne med akupunktur og homeopati, vi gikk også igjennom kostholdet hennes og gjorde noen endringer der. Resultatene kom fort og behandlingen var veldig effektiv.

Nå et år seinere kan jeg kanpt legge merke til at hun har HD. Hun er i godt humør, leiker mye med de andre valpene og har etter behandlingen hatt mye mer energi enn noen gang før.

Hun er heller ikke lengre plaget med irriterte øyne og betent tannkjøtt.

 

 

Hilsen Lillan og Amira

 

Fosseheimen Naturpark

 

Gjennom mangeårig erfaring med et bredt spekter av gårdsdrift har vi brukt mye unødvendige ressurser og tid på dyr som krever spesiell

oppfølging. Dette gjelder typisk ved sykdom, lamming, kalving eller restitusjon. Etter at vi har benyttet oss av Optimal Dyrehelses tjenester har vi både spart tid og penger. Vi opplevde en

enestående oppfølging og tilgjengelighet og kan trygt anbefale Optimal`s tilbud til alle dyreeiere.

 

 

 

Hilsen Fosseheimen Naturpark

 

Molly

Molly - dvergschnauser tipse på 7 år. Molly er en kraftig bygget type, men atletisk og svært energisk. Vi lever et aktivt liv og Molly har hengt med på alt - hun vokste opp diltende etter familiens Gordon Setter og har aldri falt av tempoet. Vi har trent agility aktivt

tidligere, frem til at vi skjønte at noe ikke var som det skulle være, vi fant ut at Molly hadde patella - luksasjon på begge bein.

I dagliglivet plager det henne ikke nevneverdig, den er ikke alvorlig men vi har sluttet med agility.I vår ble det plutselig ekstra ille, dette var rett etter løpetiden og Molly mistet humøret, ble utagerende mot små barn og andre hunder.

Tempoet på tur bare dalte. Vi mistenkte livmorsbetennelse, stoffskifte eller borrelia men fant ingenting. Måtte vi godta at hunden var i ferd med å bli en gammel, grinete tispe? Så en dag begynte hun å halte foran og måtte bæres hjem fra tur.

Vi tok turen innom Merethe. Patella - luksasjonene har tydeligvis plaget henne mer enn vi ante og hun har overkompensert annen muskulatur. Grundig massasje og akupunktur løsnet fastlåste skuldre og hun fikk homeopatisk medisin får å styrke ledd og

mye annet ;)

Kort fortalt, vi fikk igjen den glade, aktive og stadig energiske hunden med stå-på vilje nok for ti... Hun til og med inviterer til lek og det er lenge siden sist :-) Vi er veldig takknemlig for hjelpen vi har fått.

Anne B.

 

Hermine

Hermine er en liten svart dvergschnauser tispe på 3 år. Hermine er ikke en typisk schnauser, hun er redd for alt og alle, typisk nervøst anlagt liten hund. Hermine har vokst opp i en famile som driver aktivt hundetrening og har flere dyr i huset, en hund til og en katt. hun er en del av flokken og elsker å være med på alt vi driver med, men er alikevel engstelig også her. Hermine fikk sin første løpetid i svært ung alder med påfallende innbilt svangerskap - i stadig økende grad. I denne perioden forandret Hermine personlighet. Hun oppsøker menneskene i stor grad og viser stort behov for nærhet og omsorg.

Vi ønsker at Hermine skal kjenne seg trygg, både inni seg selv, sammen med oss og sammen med andre. Vi innser at hennes redsel for andre hunder er vanskelig å gjøre noe med da hun har noen konkrete opplevelser fra valpetiden som sitter spikret. Vi øver masse på dette og hun er blitt tryggere i kjente situasjoner og på kjente steder. Merethe har hjulpet oss med homeopatmedisin og akupunktur - dette for å stimulere og avbalansere den engstelige hunden og det virker!! Vi startet behandlingen rett i etterkant av forrige løpetid og vi mener at det innbilte svangerskapet ikke er så uttalt som sist. Forandringern kommer ikke over natten men er såpass markant at det kommenteres blandt venner - hunden er mye tryggere og tøffere nå enn tidlig i vår. Vi fortsetter behandlingen fremover slik at vi holder frem den gode utviklingen.

Takk for hjelpen!

Anne B.